Samankaltaiset ideat

Nyt tunnet ideasi läpikotaisin. On aika katsella ympärilleen, josko joku muukin on tekemässä jotain samankaltaista. Sinun täytyy tehdä näin kahdesta syystä:

  1. Voit oppia toisilta ja löytää tavan parantaa omaa ideaasi.
  2. Nähdäksesi mitä sinulla on edessäsi, jos päätät jatkaa.
  3. Löytääksesi samankaltaisia ideoita, sinun on tehtävä tutkimustyötä.

Suurimman osan tästä voit tehdä itse. Tämä työ ei vie sinulta paljon rahaa, mutta vaatii aikaa ja vaivaa. Käytä verkostojasi ja suhteitasi. Pyydä ihmisiä esittelemään itsesi toisille ihmisille (yrittäjille, joita olet tavannut aiemmin). Pyydä apua. Eri organisaatioista saa paljon tietoa maksutta. Pyydä sitä! Tee ensin lista kaikista mielessäsi olevista kysymyksistä ja sitten lista niiden tietolähteistä. Kaksi päivää puhelimessa voi tuottaa valtavasti tietoa. Kannattaa pyytää enemmän tietoa kuin todellisuudessa tarvitsee.

Yritä myydä omaa tuotettasi tai palveluasi – se opettaa paljon. Vieraile kilpailijoidesi luona. Seuraa heidän tuotteitaan ja palveluitaan. Teeskentele olevasi asiakas ja pyydä tarjouksia ja esitteitä. Matkusta toiseen kaupunkiin ja tee samoin siellä. Katso franchise-konsepteja. Vieraile alan messuilla ja hanki esitteitä, käyntikortteja, hinnastoja, uusia ideoita, jne. Pääasia on, että avarrat mieltäsi katselemalla ympärillesi ja puhumalla mahdollisimman monelle henkilölle. 

Yritä löytää vastaus seuraaviin kysymyksiin: 

Kuinka moni yritys tekee samaa kuin sinä aiot tehdä? 

Ei yksikään  / Muutama  / Moni 

Miksei kukaan muu tee sitä? 

Millä tavalla oma ideasi eroaa heidän ideastaan? 

Kuinka voit tehdä omasta ideastasi erilaisen? Mitä uusia näkökulmia voit käyttää omaan ideaasi? 

Asiakkaiden löytäminen oli vaikeampaa kuin luulinkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *