Pohdi seuraavia puolisosi/kumppanisi kanssa

On elintärkeää, että sinulla on puolisosi/kumppanisi kanssa sama näkemys siitä, miten itsensä työllistäminen vaikuttaa suhteeseenne ja perhe-elämäänne. Seuraavat kysymykset on tarkoitettu keskustelun pohjaksi: miettikää niiden vaikutusta.

  1. Lapset tarvitsevat uudet kengät. Firmasi tarvitsee uuden tulostimen. Pankissa on rahaa vain jompaankumpaan vaihtoehtoon – miten valitset?

  2. Saat ison tilauksen (onnittelumme!). Seuraavan kahden viikon ajan sinun pitää työskennellä tunti enemmän päivittäin, viikonloput mukaanlukien. On myös sinun vuorosi hoitaa lapsia näiden kahden viikon aikana. Aika ei riitä kumpaankin toimenpiteeseen. Mitä teet?

  3. Lupasit kumppanillesi illan ulkona. Asiakas vaatii, että tapaatte tuona nimenomaisena iltana. Mitä teet?

  4. Olet varannut lomamatkan, jota koko perhe on kovasti odottanut.. Yht´äkkiä henkilö jonka piti hoitaa liiketoimintaasi loman aikana, peruu lupauksensa. Et löydä ketään tilalle näin lyhyellä varoitusajalla. Mitä tapahtuu?

  5. Tilauksella on takaraja (deadline), ja sinä sairastut. Kuka hoitaa liiketoimintasi sillä aikaa kun olet sairaana?

  6. Firmallasi ei mene niin hyvin kuin oletit. Tarvitset lisää lainaa jatkaaksesi toimintaa, mutta kumppanisi haluaa että lopetat yrittämisen. Mitä teet?

  7. Yritykselläsi on kassavirtaongelma. Tästä johtuen normaaleja asumiseen liittyviä laskuja jää maksamatta (esim. sähkö, puhelin etc.). Hyväksyykö kumppanisi tilanteen, ja kuinka kauan?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *