Motivaatio ryhtyä yrittäjäksi

Ennen kuin ryhdyt yrittäjäksi, Sinun pitäisi tietää, että:

  • Yrittäjän keskimääräinen työviikko on selvästi yli 50 tuntia. Lähes puolessa yrityksistä puoliso työskentelee tämän lisäksi, eli yhteensä työtunteja kertyy melkoisesti yli normaalin työviikon.
  • Useimmat ihmiset eivät ansaitse yrittäjänä enempää kuin palkkatyössä.
  • Amerikkalaisen tutkimuksen mukaan menestykseen tarvitaan kovaa työtä, sinnikkyyttä ja motivaatiota. Muut merkittävät piirteet olivat rehellisyys ja hyvä terveys.
  • Aloittelevalle yrittäjälle puolison tai partnerin suhtautuminen oli erittäin tärkeä tekijä siinä, onnistuiko yritys vai ei.
  • Merkittävä osa yrittäjistä ei ansaitse mitään alkukuukausina, vaan tulot kuluvat juokseviin menoihin.

Yrittäjyys vaati suurta sitoutumista. Se on sekä ruumiillisesti että henkisesti vaativaa ja siksi onkin erittäin tärkeää miettiä etukäteen, miksi haluaa yrittäjäksi. Tämä vaatii itsensä tutkiskelua, mutta on oleellista jatkon kannalta. Motivaatiosi ryhtyä yrittäjäksi on liiketoimintasi perustekijä. Jos autosi moottori ei ole tarpeeksi vahva, niin se ei jaksa kantaa kuormaa ja lopulta hajoaa. Sama tapahtuu liiketoimillesi, jos motivaatiosi ei ole tarpeeksi luja. Tarkista asia nyt – ennen kuin lähdet pitkälle marssille!

Ensimmäinen kysymys, joka sinun pitäisi kysyä itseltäsi ennen kuin edes harkitset ryhtymistä yrittäjäksi, on mitä haluat elämältäsi? Mitkä ovat unelmasi, päämääräsi, ja missä haluat olla viiden vuoden kuluttua? Käytä seuraavaa tekniikkaa: Tee lista asioista, jotka haluat saavuttaa. Kysy itseltäsi, miksi haluat em. asiat ja kysy uudelleen itseltäsi miksi? Yritä päästä pintaa syvemmälle. Mitkä asiat todella saavat sinut innostumaan?

Esimerkiksi:

1. Raha* Miksi? Koska haluan ostaa…* Miksi? Koska haluan statusta, tietoa, turvallisuutta, varmuutta, riippumattomuutta, jne.

2. Matkustaminen* Miksi? Koska haluan nähdä maailmaa…* Miksi? Koska haluan vapautta, tietoa, kokemuksia, tavata erilaisia ihmisiä, jne.

Sopiiko yrittäjyys tulevaisuuteesi?

Näihin kysymyksiin et pysty vastaamaan muutamassa minuutissa. Varaa kunnolla aikaa. Muista, että antamasi vastaukset kuvastavat liiketoimesi sisäistä tahtoa ja voimavaraa. Seuraavaksi voit kysyä itseltäsi, mitkä muut seikat tukevat yrittäjyyttäsi. Oletko löytänyt sopivan markkinaraon, jonka täyttämiseksi sinulla on tarpeeksi kokemusta ja taitoa? Onko sinulla taitoja, joita et voi hyödyntää nykyisessä työssäsi? Onko sinulla harrastus, josta voisi syntyä nautittava liiketoimi? Nämä ovat niin sanottuja positiivisia syitä yrityksen perustamiseen.

Jos syysi ovat kielteisiä – et löydä töitä tai et pidä nykyisestä työtilanteestasi- mieti vielä kerran. Kielteinen motivaatio ei riitä liiketoiminnan motivaatioksi pitkällä tähtäimellä. Ja, jos syysi perustaa yritys, on tehdä paljon rahaa, niin ajattelee uudestaan – ja perusteellisesti. Muistathan, että useimmat yrittäjät eivät tienaa enempää kuin ollessaan toisen palkkalistoilla, ja että itse asiassa merkittävä osa yrittäjistä ei ansaitse mitään alkukuukausina, vaan tulot kuluvat juokseviin menoihin.

Ennen kaikkea, mikä syy yrittäjäksi ryhtymiselle sitten onkin, sen on oltava tarpeeksi vahva, jotta jaksat sitoutua kaikkeen siihen kovaa työhön päivästä päivään , mikä on odotettavissa vielä pitkän ajan.

Vastaa seuraaviin kysymyksiin:

Mitä haluat elämältäsi? 

Miksi nämä asiat ovat tärkeitä sinulle?

 

Mitä haluat tehdä viiden vuoden kuluttua? Miksi? 

Sopiiko yrittäjyys visioosi elämästäsi ja tulevaisuudestasi?
K  / E  

Miksi yrittäjyys ei sovi suunnitelmiisi?

Mitkä ovat muut syyt, miksi haluat yrittäjäksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *