Miksi kannattaa katsoa, ettei kadu? 

  • Lähes 70% ihmisistä, jotka päättävät työllistää itsensä, eivät ole valmistautuneet kunnolla uuteen rooliinsa ja vastuuseensa.
  • Jopa lähes 90% heistä ei ole tutustunut markkinoihin etukäteen.
  • Edellisten tuloksena, arviolta 50% kaikista eurooppalaisista yrityksistä epäonnistuu viiden vuoden kuluessa yritystoiminnan aloittamisesta.

Näiden tilastolukujen tarkoitus on näyttää, kuinka tärkeää on etukäteen harkita onko yrittäjyys juuri sinulle oikea vaihtoehto ja korostaa ennakkovalmistelujen merkitystä. Katso, ettet kadu -kirjanen on suunniteltu muistuttamaan kaikista niistä seikoista, jotka sinun tulisi huomioida, ennen kuin päätät edetä liikeideasi kanssa. Jokaisella aiheella on oma neuvova osionsa luettavaksi ja sitä seuraavat kysymykset. Kun vastaat kysymyksiin realistisesti, saat hyvän käsityksen itsestäsi mahdollisena yrittäjänä: vahvuutesi, kykysi, mistä tarvitset apua saadaksesi ideasi markkinoille, varottavat asiat jne.

Katso, ettet kadu -opas on ensimmäinen askel polulla menestyvään yrittäjyyteen. Onnea matkaan!

Katso – ettet kadu.

Viime vuosien vahva taloudellinen kasvu on luonut perustan tulevien vuosien lisäkasvulle ja vauraudelle. Tässä kasvussa pienyritys-toiminnan lisääntyminen on keskeisessä osassa. “Katso ettet kadu” on tarkoitettu kaikille niille, jotka ajattelevat työllistävänsä itsensä, mutta jotka eivät vielä ole päässeet liiketoimintasuunnitelman tekovaiheeseen. Opas neuvoo ihmisiä, joilla ei välttämättä ole aiempaa kokemusta siitä, mitä asioita pitäisi käydä läpi, ennen kuin he aloittavat liiketoimintansa ja sen suunnittelun valmistelut.

On laajalti tunnustettu, että räätälöity lähestymistapa on paras keino kouluttaa ihmisiä yrittäjiksi. On myös oleellista, että yrittäjiksi aikovilla on selvä ja kohdennettu lähestymistapa oman yrityksen perustamiseen. Tämän oppaan tarkoitus onkin auttaa tulevia yrittäjiä kartoittamaan liikeideaansa prosessina sekä arvioimaan omaa soveltuvuuttaan itsensä – ja muiden – työllistämiseen. Luettuaan tämän kirjasen ja vastattuaan kysymyksiin ja tehtäviin, tuleva yrittäjä pystyy paljon aiempaa paremmin arvioimaan kannattaako liikeideaa edelleen kehittää.

Opas perustuu Ron Imminkin Hollannissa ja Irlannissa julkaistuun kirjaseen “Look Before You Leap”. Tästä saatujen hyvien kokemusten perusteella on päätetty toimittaa se myös Suomen markkinoille. Sen toimittamisesta Suomen oloihin on vastannut Yrittämisestä työtä 2000 -projektissa Erkki Peltonen osana kansainvälistä yritysneuvonnan kehitysyhteistyötä. Ulkoasusta, taitosta ja internet-ratkaisusta vastaa Aniway.

Opas on ensimmäinen Yrittämisestä työtä 2000 -projektin erityisesti aloittavan yrittäjän toimintaa helpottavassa materiaalituotannossa. Sarjaa täydennetään keväällä 2001 liiketoimintasuunnitelmaan liittyvällä materiaalilla.
Toivotamme kaikille lukijoille parhainta mahdollista menestystä yritystoiminnan vaikealla ja mielenkiintoisella saralla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *