Vuoden nuori johtaja

Vuoden nuori johtaja on vuosittain järjestettävä kilpailu, jonka tavoitteena on nostaa esiin taitavia nuoria johtajia ja kannustaa nuoria hakeutumaan johtotehtäviin sekä kehittymään johtajina.

Suomalaisista yrityksistä ja julkishallinnon organisaatioista eläköityy lähivuosina suuri määrä johtajia. Samalla johtaminen itsessään on murroksessa, sillä työntekijä- ja johtajapolven nuorentuessa johtajuuden edellytykset ja haasteet muuttuvat. Julkisuudessa ovat kuitenkin eniten esillä väistyvien sukupolvien edustajat, mikä näkyi muun muassa Suomen Nuorkauppakamarit ry:n tekemässä johtajuustutkimuksessa – suomalaisten ihailemia johtajia ovat Kirsti Paakkanen, Jorma Ollila ja vänrikki Koskela. Suomessa on siis tilausta sekä nuorille johtajille että uudenlaisille johtamisen esikuville.

Vuonna 2007 ensi kertaa järjestetty vuoden nuori johtaja -kilpailu pyrkiikin kannustamaan nuoria johtotehtäviin identifioimalla ja nostamalla esiin uuden sukupolven huippujohtajia.

Vuonna 2010 kilpailun painopisteenä oli “Kestävä johtajuuspolku”. Vuoden Nuori Johtaja palkinnon sai pelastusjohtaja Piia Vähäsalo. Vuonna 2009 palkittu Mikko Wirén on palkittu Vuoden Nuori Menestyjä palkinnolla ja sen kansainvälisellä tunnustuksella The Young Outstanding Person of the World vuonna 2010 Japanissa. Aiemmin Vuoden Nuori Johtaja -kilpailun ovat voittaneet Valtter Kari, Pöyry CM Oy sekä Pekka Kopra, Versowood Oy.

Etsimme alle 40-vuotiasta, vastuullisissa johtotehtävissä työskentelevää henkilöä, jonka toiminta johtajana on esimerkillistä. Vuoden nuoren johtajan työpaikkana voi olla niin liikeyritys, julkishallinnon organisaatio kuin järjestökin – olennaista on, että hänellä on johtajan vastuu niin asioista kuin ihmisistäkin. Ennen kaikkea haemme henkilöä,joka esimiestaidoillaan on luonut työpaikalleen hyvän ja kannustavan ilmapiirin ja edustaa toiminnallaan hyvää henkilöstöjohtamista. Arvostamme myös verkostoitumistaitoja.

Vuoden Nuori Johtaja kilpailussa voidaan jakaa nyt myös kunniamaininta nuorelle yrittäjälle. Kunniamaininnan saaja jatkaa kisaamaan kansainvälisestä Creative Young Entrepeneur (CYEA) -palkinnosta.